Bea's Kladdkaka
När jag kom till Sverige första gång för att besöka min pojkvän, jag åt många svenska mat som är traditionell. En av dem var Kladdkaka. Det blev min favoritkaka av alls. Sedan dess, bakar jag kladdkakan hela tiden. Men sen jag blev vegan hade jag att skapa ett nytt recept som var vegansk. Många var bra, men jag ville ha något annat.

Efter många försök, jag kom med detta recept som är såååå bra, krämig, söt... Och jag vet du ska ääääälska det. Den här kladdkaka är tjockare än de traditionella recepten, perfekt för chokladälskarer.


Du MÅSTE baka och smaka det!


Du kan ätta det med vegan glass eller med vegan vispgrädde. Du kan varma det lite på mikron också om du vill ätta det med glass -- lika som en petit gâteau.Bea's Kladdkaka (vegan)
Bea's sticky chocolate cake (vegan)


Portioner: 6
Beredningstid: 20-25 minuterIngredienser/Ingredients:
3,5 dl vetemjöl // 3,5 dl flour
2 dl strösocker // 2 dl white sugar
1 dl brun farin strö // 1 dl brown sugar
1 dl kakao // 1 dl cacao
1,5 dl vatten // 1,5 dl water
1,5 dl rapsolja // 1,5 dl rapeseed oil
1 msk rum eller vanilj extrakt // 1 tablespoon rum or vanilla extract
1 tsk salt (valfri) // 1 teaspoon salt (optional)
Hur/How to:
Förvärmd ugn i 225 C. I en behållare, blanda de torra ingredienserna. Lägg sedan till de våta ingredienserna. Blanda allt mycket bra så oljan är väl blandat. Häll degen i en rektangulär panna (28 x 11) och ta det till ugnen. Ta ut det mellan 15 och 20 minuter (min kladdkaka var i ugnen i 17 minuter)*.

*Kontrollera kakan i var 5:e minut och ta ut det när det är torrt ute men fortfarande krämigt inne.


Preheat the oven at 225 C. In a recipient, mix all the dry ingredients and then add the wet ones. Mix everything really well and my sure the oil is well blended. Pour the dough in a rectangular pan (28 x 11) and take it to the oven. Take it out between 15 and 20 minutes (my cake was in the oven for 17 minutes)*.

*Check the cake in every 5 minutes and take it out when it's dry outside but still creamy inside.
Inga kommentarer