Vegan Stroganoff


Jag älskar Stroganoff. Min mamma lagade den hela tiden, det var en av mina favorita recept. När jag blev vegan jag slutade att laga Stroganoff, men när jag flyttade till Sverige, jag skapade ett nytt recept som är vegansk. 

Den är såååå god, krämig och smaskig. Hoppas du älskar stroganoffen!


Stroganoff [Vegan]
Stroganoff [Vegan]
Portioner: 3-4
Beredningstid: 30 minuterIngredienser/Ingredients:
230g kikärtor / 230g chickpeas
280g The Chunk (Oumph!) / 280g vegan "chicken"
1 gul lök / 1 onion
3/4dl ketchup / 3/4dl ketchup
1/3dl senap / 1/3dl mustard
500ml matlagningsgrädde (iMat Oatly) / 500ml vegan cooking cream
Salt / salt


Hur/How to:
Värma The Chunk i hög värme med hackad lök i 3-5 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden, ketchup, senap och en nypa salt. Värma allt i hög värme tills det börjar kokas, då ändra till medelvärme och varma i 5 minuter och mer 5 minuter i låg värme.

Warm the vegan "chicken" and the sliced onion in high heat for 3 to 5 minutes. Add the cooking cream, ketchup, mustard and a pinch of salt. Warm everything in high heat till it starts boiling, then warm it for 5 minutes in medium heat and more 5 minutes in low heat.
                        


Baka och tagga #veganstyrkarecept

Inga kommentarer