Vegan ChokladbollspajHej igen! Long time no see! Jag var upptagen med min sommarjob hela sommaren och nu är jag tillbaka till bloggen med ett nytt recept!

Jag är klart med SFI sedan Maj och började att arbeta i Juni som Personlig Assistent och jag är så glad därför jag älskar jobbet! Jag ska fortsätta arbeta som PA, men inte heltid, tyvärr :( Jag planerar att studera mer svenska och, kanske, studera för undersjuksköterska. Vi ska se...

Idag delar jag med er ett recept av Chokladbollspaj. Det är krämig, söt och enkelt att laga! Du kan skära paj i fyrkantiga bitar så du kan dela med många människor -- och ha det med grädde eller en kopp kaffe!Vegan Chokladbollspaj
Swedish Chocolate Ball Pie [vegan]

Ingredienser/Ingredients:
Chokladboll skikt:

3dl havregryn
0,5dl brun farin strö
0,5dl socker
1,5msk vaniljsocker
50g mjölkfri smör
4msk kallt kaffe

Choklad skikt:
300g mjölkfri choklad (mörkt)*
5msk växtbaserad mjölk**

Extra:
Chokladspån, pärlsocker eller annan garnering.

*Du kan använda bara 180g istället om du vill ha mindre ganache.
** För 180g choklad, kan du blande bara 2-3msk växtbaserad mjölk.


Hur/How to:

Blanda alla ingredienser av chokladboll skikt i en matberedare tills du får en tjock kräm. Häll det i en skål (17cm) och ta det till kyllskåpet för 30 minuter.

För chokladen, smälta det i låg värme och tillsätt, långsamt, mjölken. Häll det över chokladboll skikt i skålen. Ta det tillbaks till kyllskåpet för 3h.

Tillsätt garnering.


Inga kommentarer